Nastup na sajmu „Interpack 2023“

Prilika da se upoznamo sa evropskim i svetskim inovacijama u oblasti ambalaže, materijala, opreme i trendova u pakovanju

Dizeldorf, EU, 4. mart 2023. Godine – Kompanija Omniprojekt predstavljala je Srbiju na sajmu ambalaže i pakovanja „Interpack 2023“ u Dizeldorfu, Nemačka, što je bio vrhunac truda i rada tokom proteklih 30 godina. Nastup je omogućio povezivanje sa značajnim igračima u struci, ali je predstavljao i prliku da srpski proizvođač pokaže svoju stručnost, kvalitet i sposobnost da se takmiči na zapadnom tržištu.

“Imali smo veliki broj posetilaca, što je dovelo do uspostavljanja veoma značajnih kontakata i otvaranja poslovnih mogućnosti. Bio je i veliki broj posetilaca iz zemalja regiona koji su želeli da vide koja firma iz Srbije je izlagač na najvećem svetskom sajmu”, istakao je Branko Babić, vlasnik kompanije. “Naš uspeh samo je još jedan pokazatelj da srpske firme imaju potencijal da se pojave u globalnoj areni, ali da im treba veća podrška kako bi na narednim sajmovima bilo više srpskih izlagača.”

Interpack je renomirani sajam industrije ambalaže i pakovanja, koji privlači pažnju vodićih firmi ne samo iz Evrope, već i iz celog sveta. Samo ove godine na 176,598 m2, nastupilo je 2.728 izlagača iz 61 zemlje, zbog kojih je došlo 142,060 posetioca iz 156 zemalja.

“Kompanija Omniprojekt ponosno je predstavljala Srbiju na sajmu ambalaže i pakovanja Interpack 2023 u Dizeldorfu”, izjavio je nakon povratka Aleksandar Bubanja, tehnički direktor. “Kao jedini izlagač iz Srbije, osećali smo odgovornost da dostojno prikažemo svoju stručnost i inovativnost u oblasti mašina za pakovanje. Ovaj sajam bio je prilika da se upoznamo sa evropskim i svetskim inovacijama u oblasti ambalaže, materijala, opreme i trendova u pakovanju.”

“Zahvaljujemo se svima koji su podržali Omniprojekt tokom ovog značajnog događaja i radujemo se nastavku naše misije pružanja vrhunskih rešenja u industriji pakovanja u godinama koje dolaze”, dodao je Žarko Todorović, menadžer prodaje.

Interpack 2023 je ispunio najveća očekivanja. Kao vodeći svetski sajam, interpack će sledeći put biti održan od 07-13.05.2026. godine, pod nazivom “Za pionirske inovacije i razvoj, kao i vizionarske impulse”. Industrija i nauka iz celog sveta predstaviće buduće perspektive i rešenja na sajmu za pakovanje Interpack 2026. Online registracija dostupna je već od marta 2024.

Interpack je značajan događaj za sektor hrane, pića, konditorskih proizvoda, pekarstva, farmacije, kozmetike, neprehrambenih i industrijskih proizvoda. Nijedan drugi sajam na svetu ne predstavlja ceo lanac snabdevanja. I ni na jednom drugom sajmu ambalažna industrija ne pruža svim industrijskim sektorima prilagođena rešenja i inovativne dizajne zasnovane na tako raznovrsnim materijalima.

Najnovije vesti
 • Međunarodni sajam tehnologije pakovanja i ambalaže
  Omniprojekt će učestvovati na Varšava Pak, 9. sajmu tehnologije pakovanja i amblaže koji se od 23-25. aprila 2024. godine održava u Varšavi, Poljska.
 • Uspešno realizovan SAT u Ljekarni Zagreb
  Isporučen i pušten u rad Mikser Homogenizator 120l za polučvrste proizvode i izvršena obuka operatera koji će upravljati mašinom.
 • 30 godina posvećeni savršenstvu
  Za nas najvažnija ciljna grupa, od početka je bila farmaceutska industrija, najviše iz razloga što u to vreme nije bilo konkurencije koja je mogla da ponudi opremu za pakovanje u kvalitetu proizvođača sa zapada.
 • Investirati u pakericu, da ili ne?
  10 ključnih argumenata koje treba razmotriti pre odluke o investiciji u opremu za pakovanje, odnosno glavne prednosti mašina za pakovanje
Kategorije