Omniprojekt među najuspešnijim preduzećima Srbije

Odabranim pojedincima i privrednim društvima registrovanim na području Republike Srbije dodeljene su plakete sa priznanjima za ostvarene rezultate u okviru različitih privrednih delatnosti

Beograd, 21. novembar 2022. Godine – U Kristalnoj dvorani beogradskog hotela Hyatt Regency održan je Simpozijum uspešnih privrednika Srbije, kojem su prisustvovali predstavnici domaćih kompanija, Privredne komore Beograda i uglednih naučno-istraživačkih institucija. Tom prilikom, odabranim pojedincima i privrednim društvima registrovanim na području Republike Srbije dodeljene su plakete sa priznanjima za ostvarene rezultate u okviru različitih privrednih delatnosti. Među ostalim laureatima, priznanje za doprinos razvoju mašinske industrije u kategoriji malih preduzeća dobilo je preduzeće Omniprojekt iz Vrnjačke Banje.

“Grabeći krupnim koracima ka ostvarivanju svih dosadašnjih ciljeva i zadataka, pa i onih koji tek predstoje, u Omniprojektu se držimo devize da je imperativ savremenog poslovanja biti brži i bolji”, izjavio je prilikom uručenja nagrade Branko Babić, vlasnik i direktor Omniprojekta. “Pritom, posebnu pažnju posvećujemo izboru mladih kadrova, jednako posvećenih obogaćivanju sopstvenog znanja, unapređenju kvaliteta, uz već pomenutu strast i posvećenost poslu koji obavljaju. Do sada se ovaj recept pokazao kao jako uspešan.”

Kod malih firmi kao što je Omniprojekt, uspešnost poslovanja predodređena je pre svega upravljanjem, gde su vlasnici po pravilu ujedno i glavni direktori. U tom smislu, primer gospodina Babića popotvrđuje pravilo da sve zavisi od vlasnika, odabrane strategije, fleksibilnosti i improvizacije… kao odgovora na spoljne pritiske, kako bi uspeli da održe i uspešno razviju sopstveni biznis, u okruženju velikih kompanija gde postoje jasno postavljena pravila, pa i tržišta.

Prema rezultatima koje je objavio APR, u Srbiji je godišnje finansijske izveštaje za 2021. godinu predalo 13.172 malih preduzeća, što je 12,1% ukupnog broja privrednih društava u zemlji. Sa zbirnim neto rezultatom poslovanja od 168,8 milijardi din. Učestvovali su sa 19,5% u ukupnim rezultatima domaćih kompanija. Istovremeno, sa 333.356 zaposlenih, firme ove veličine doprinele su sa 26% u celokupnoj radnoj snazi u privrednim društvima Srbije. I na kraju, ukupni prihodi malih privrednika porasli su na 3.940 mlrd din. (13,9%), a rashodi na 3.728 mlrd din. (14,1%).

Hotel Hyatt Beograd ★★★★★ se nalazi na Novom Beogradu i predstavlja najsavremeniji i najluksuzniji hotel u Beogradu. Udaljen je 10 minuta vožnje od centra grada, i 5 minuta hoda do obale reke. Smešten je u neposrednoj blizini Kongresnog Centra Sava.

Kristalna dvorana je kapaciteta 600 osoba, pravougaonog je oblika i može da se podeli na 3 nezavisne sale. Hotel Hyatt Regency ima i 4 sale za sastanke različitih dimenzija, kapaciteta od 10 do 150 učesnika, u svakoj sali je moguće organizovati simultani prevod.

Najnovije vesti
 • Međunarodni sajam tehnologije pakovanja i ambalaže
  Omniprojekt će učestvovati na Varšava Pak, 9. sajmu tehnologije pakovanja i amblaže koji se od 23-25. aprila 2024. godine održava u Varšavi, Poljska.
 • Uspešno realizovan SAT u Ljekarni Zagreb
  Isporučen i pušten u rad Mikser Homogenizator 120l za polučvrste proizvode i izvršena obuka operatera koji će upravljati mašinom.
 • 30 godina posvećeni savršenstvu
  Za nas najvažnija ciljna grupa, od početka je bila farmaceutska industrija, najviše iz razloga što u to vreme nije bilo konkurencije koja je mogla da ponudi opremu za pakovanje u kvalitetu proizvođača sa zapada.
 • Investirati u pakericu, da ili ne?
  10 ključnih argumenata koje treba razmotriti pre odluke o investiciji u opremu za pakovanje, odnosno glavne prednosti mašina za pakovanje

Kategorije